Aktualna Informacja Prasowa - Polski

English - Nederlands - EspañolPolski

vegua-logo

DO NATCYHMIASTOWEJ PUBLIKACJI

NOWY PRODUKT PRZYJAZNY ŚRODOWISKU, KTÓRY UMOŻLIWI HODOWANIE ZIÓŁ, OWOCÓW I WARZYW DZIĘKI RYBCE

Agencja Sphereness uruchamia kampanię na portalu Kickstarter dla swojego nowego produktu – Vegua, domowego systemu akwaponiki umożlwiającego produkcję świeżej żywności

EINDHOVEN, HOLANDIA, 14 PAŹDZIERNIK, 2014 – Wiele osób pragnie żyć zdrowo dlatego Vegua oferuje im szansę na własną uprawę organicznej żywności, bez większego wysiłku w zakresie własnego domu. Głównym celem Vengua jest szerzenie świadomości na temat produkcji żywności oraz propagowanie idei świadomego i zrównoważonego społeczeństwa. W październiku 2014 produkt Vengua zostanie oficjalnie przedstawiony społeczności Kickstarter.

Vengua to przyjazny środowisku produkt charakteryzujący się pięknym wzornictwem, który przy pomocy ryby umożliwia produkcję jedzenia. „Nasz produkt gwarantuje unikalną atmosferę w każdym domu” – przekonuje założyciel Johan Manders. „Szeroka gama ziół, drobnych warzyw oraz owoców może z łatwością zostać wyhodowana dzięki Vengua i nawet ludzie z bardzo małym ogródkiem bądź w ogóle go nie posiadający będę w stanie uprawiać żywność we własnym domu” dodaje Manders.

Dzięki użyciu akwaponiki, Vegua umożliwia uprawę szybszą i zdrowszą, jednocześnie będąc produktem bardzo łatwym w utrzymaniu. To całościowe rozwiązanie przyjazne środowisku, które dostarcza wystarczającą przestrzeń na dostosowanie go do własnych potrzeb i hodowlę różnych warzyw. Jednocześnie produkt oferuje wystarczającą przestrzeń, aby utrzymać rybkę zadowoloną. Do swego działania Vengua wymaga minimalnej ilości energii elektrycznej oraz wody, dlatego jest bardzo przyjazny dla środowiska. Ponadto spełnia cele edukacje, zapewniając przy tym sporo zabawy.

Efektem starannie przemyślanego designu jest przepiękny produkt, którym bez wstydu można pochwalić się znajomym i rodzinie. Jako powód do dyskusji oraz produkt oferujący zrównoważony rozwój, Vengua ma rzeczywistą szansę bycia pierwszym krokiem w uświadomieniu ludzi o tym jak łatwe i przyjemne, może być budowanie zrównoważonego i świadomego społeczeństwa.

W celu uzyskania szczegółowych informacji, prosimy o odwiedzenie strony www.myvegua.com.

KICKSTARTER
Kampania Kickstarter zostanie uruchomiona, aby wesprzeć produkcję Vegua. Użytkownicy, którzy wesprą projekt, będą pierwszymi posiadaczami produktu.

O SPHERENESS
Sphereness to agencja wzornictwa przemysłowego oraz marketingu, której celem jest tworzenie autentycznie unikatowych i designerskich produktów. Poprzez zaprezentowanie swojego flagowe produktu – Vegua, firma udowadnia, że znakomity design może iść w parze ze zrównoważonym rozwojem. Sphereness posiada swoją siedzibę na Torenallee 20, 5617BC, Eindhoven w Holandii.

KONTAKT DLA MEDIÓW
Johan Manders