Huidig Persbericht – Nederlands

English – Nederlands – Español – Polski

vegua-logo

PERSBERICHT

NIEUW ECO-VRIENDELIJK DESIGN PRODUCT OM KRUIDEN, FRUIT EN GROENTEN TE KWEKEN MET BEHULP VAN VISSEN

Design bureau Sphereness op Kickstarter om de Vegua, een aquaponics systeem voor het produceren van vers voedsel, te lanceren

EINDHOVEN, 14 JANUARI 2015 – Veel mensen willen gezonder leven. Hiervoor biedt de Vegua mogelijkheid tot het moeiteloos groeien van biologische producten in eigen huis. Met de Vegua wordt het belang van een duurzame samenleving omtrent voedselproductie onder de aandacht gebracht. In januari 2015 is de Vegua officieel geïntroduceerd aan de wereld via Kickstarter.

‘’De Vegua is een milieuvriendelijk design product waarbij vissen worden ingezet voor het produceren van voedsel. De Vegua brengt een unieke sfeer in ieders huis’’, aldus oprichter Johan Manders. ‘Een groot aantal kruiden, kleine groenten en fruit kunnen gekweekt worden in de Vegua, zelfs wanneer mensen buiten weinig of geen ruimte hebben“, voegt Manders eraan toe.

Met behulp van aquaponics groeien planten sneller, smaakt het voedsel beter en is het tegelijkertijd eenvoudig te onderhouden. Het is een compact ecosysteem, maar biedt voldoende ruimte om het met diverse planten naar ieders wens in te richten en om de vissen gelukkig te houden. Het gebruik van de Vegua heeft een minimale impact op het milieu omdat het een beperkte hoeveelheid energie en water verbruikt. Bovendien is het educatief, leuk en eenvoudig in gebruik.

Het doordachte ontwerp heeft bijgedragen aan een eerlijk en mooi product wat met trots aan familie en vrienden getoond kan worden. De Vegua kan de eerste stap voor mensen zijn om te laten zien hoe gemakkelijk het is om duurzaam organisch voedsel te kweken en daarmee bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Voor meer informatie over de Vegua, kijk op www.myvegua.com.

KICKSTARTER
Een Kickstarter campagne is gelanceerd om bij te dragen aan een succesvolle productie van de Vegua. De campagne is gestart op 14 januari en zal 40 dagen duren. Crowdfunders die het project steunen zullen een van de eerste bezitters zijn van de Vegua. Speciaal voor Kickstarter biedt Sphereness ‘the black edition’ aan, een zwarte Vegua met het ingegraveerde serie nummer op volgorde van aankoop. Daarnaast kan men ook kiezen voor ‘the unique color edition’ waarbij de Vegua in een favoriete kleur kan worden ontworpen.

Bekijk de Vegua Kickstarter campagne hier.

SPHERENESS
Sphereness is een industrial design & branding bureau, gewijd aan het creëren van authentieke design producten. Met de introductie van de Vegua, laat Sphereness zien dat design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Sphereness is gevestigd op Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven.

MEDIA CONTACT
Johan Manders
+31 622 500 165
press@myvegua.com
www.myvegua.com/press

 

Download:

PdfIconDocIcon