Persbericht Dutch Design Week – Nederlands

vegua-logo

PERSBERICHT

INTRODUCTIE VAN ECO-VRIENDELIJK DESIGN PRODUCT OM VOEDSEL TE KWEKEN MET BEHULP VAN VISSEN OP DDW

Design bureau Sphereness presenteert tijdens de Dutch Design Week 2014 de Vegua, een aquaponics systeem voor het produceren van vers voedsel

EINDHOVEN, 25 SEPTEMBER 2014 – Veel mensen willen gezonder leven. Hiervoor biedt de Vegua mogelijkheid tot het moeiteloos groeien van biologische producten in eigen huis. Met de Vegua wordt het belang van een duurzame samenleving omtrent voedselproductie onder de aandacht gebracht. Tijdens de Dutch Design Week van 18 t/m 26 oktober 2014 zal het prototype van de Vegua voor het eerst bezichtigd kunnen worden in het Videolab, Torenallee 20, in Eindhoven.

‘’De Vegua is een milieuvriendelijk design product waarbij vissen worden ingezet voor het produceren van voedsel. De Vegua brengt een unieke sfeer in ieders huis’’, aldus oprichter Johan Manders. ‘Een groot aantal kruiden, kleine groenten en fruit kunnen gekweekt worden in de Vegua, zelfs wanneer mensen buiten weinig of geen ruimte hebben“, voegt Manders eraan toe.

Met behulp van aquaponics groeien planten sneller, smaakt het voedsel beter en is het tegelijkertijd eenvoudig te onderhouden. Het is een compact ecosysteem, maar biedt voldoende ruimte om het met diverse planten naar ieders wens in te richten en om de vissen gelukkig te houden. Het gebruik van de Vegua heeft een minimale impact op het milieu omdat het een beperkte hoeveelheid energie en water verbruikt. Bovendien is het educatief, leuk en eenvoudig in gebruik.

Het doordachte ontwerp heeft bijgedragen aan een eerlijk en mooi product wat met trots aan familie en vrienden getoond kan worden. De Vegua kan de eerste stap voor mensen zijn om te laten zien hoe gemakkelijk het is om duurzaam organisch voedsel te kweken en daarmee bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Voor meer informatie over de Vegua, kijk op www.myvegua.com.

DUTCH DESIGN WEEK
De Dutch Design Week (DDW) is in twaalf jaar uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen.

SPHERENESS
Sphereness is een industrial design & branding bureau, gewijd aan het creëren van authentieke design producten. Met de introductie van de Vegua, laat Sphereness zien dat design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Sphereness is gevestigd in het Videolab op Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven.

MEDIA CONTACT
Johan Manders
+31 622 500 165
press@myvegua.com
www.myvegua.com/press

 

Download:

PdfIconDocIcon